Laktosefri – mejeriprodukter til dig, der vil undgå laktose

Produkter uden laktose er en fast del af sortimentet i Coop.dk MAD. Vores ambition er, at det skal være nemt at fylde kurven med varer, der passer til dig og dine behov.

Flere og flere laktosefri produkter har fundet vejen til supermarkedets hylder de seneste år. Lider du af laktoseintolerance eller overfølsomhed over for mælkeprodukter, tilbyder Coop.dk MAD et bredt udvalg af laktosefri produkter som alternativ til almindelige mejeriprodukter.

Hvad er laktoseintolerance?

Laktoseintolerance er overfølsomhed over for laktose, og skyldes et manglende enzym til at nedbryde mælkesukker. Sygdommen er kronisk, men kan variere fra person til person. Nogle personer med laktoseintolerans kan godt tåle mindre mængder af mejeriprodukter, mens andre reagerer kraftigt ved indtagelse af bare små mængder. Symptomerne er forskellige former for maveonde, som i sig selv er ufarlige, men dog meget generende.

Det anslås, at cirka 3-6 procent af danskerne er overfølsomme over for mælkesukker. Du kan godt opleve overfølsomhed over for laktose, selvom du ikke er laktoseintolerant. Mange har derfor glæde af at undgå laktose i kosten.

Laktosefri produkter

Coop.dk MAD har altid et udvalg af laktosefri varer, så det er nemmere for dig at finde gode og velsmagende alternativer til eksempelvis den almindelige mælk, fløde, smør eller skyr. Derudover har vi fx spændende laktosefri sojadrikke, yoghurt og ost – og meget mere. Laktosefri mad skal nemlig stadig smage godt og give dig gode madoplevelser – samtidig med at give dig en god fornemmelse i maven.